Backa Studios

VI ÄR BACKA STUDIOS

Välkomna till Backa Studios, kreativa filmproduktioner mitt i Sverige! Här skapar vi rörliga berättelser som vi hoppas berör, inspirerar och underhåller.


Filmskaparna Malin Dahl och Johnny Wernersson grundade Backa Studios 2009, då vi kastade oss in i den spännande världen av filmproduktion. Vi bytte stad mot land och här, omgiven av naturens lugn och skapandets frihet, byggde vi kontor, filmstudios och egen biosalong.
Denna plats är vårt hem, där vår innovation möter passion och där varje film tar form med personlig kärlek och omsorg.


Under åren har Backa Studios inte bara skapat spelfilm, vi har också levererat reklamfilm för bio, TV och digitala plattformar över hela världen.


Backa Studios föreläser även ute i skolor om filmskapande och har workshops med kreativa skolungdomar under skapandes skola dagar. 


Backa Studios är ett kreativt hem där idéer föds och visioner blir verklighet. Vi brinner för att dela med oss av våra berättelser och för att inspirera andra att omfamna filmens kraft som ett medium för förändring och förståelse. Filmskapandet är inte bara ett yrke, det är en livsstil och en konstform som vi älskar att utforska varje dag.


Välkommen att bli en del av vår resa och upplev kraften i oberoende filmproduktion som ger röst åt unika nya svenska filmberättelser.


 

Malin Dahl

MALIN DAHL

Regissör, Manusförfattare, Producent, Animatör 


Passionerad filmskapare som älskar det obekväma och skaviga i normala situationer.

Johnny Wernersson

JOHNNY WERNERSSON

Regissör, Manusförfattare, Producent, Fotograf, Klippare


En äkta filmmagiker som både kan och vill skapa fantastiska världar där inget är omöjligt. En sann möjliggörare.